facebook

Home

C'eshte Interneti,dhe kush e krioj Internetin?

 • Origjina e Internetit
 • Internetting fillestar
 • Konceptet provuar Ide
 • Tranzicioni në Infrastrukturën e përhapur
 • Roli i Dokumentacionit
 • Formimi i Bashkësisë Broad
 • Komercializimi i Teknologjisë
 • Historia e Ardhmen
 • Fusnotat
 • Timeline
 • Referencat
 • Autorët

Paraqitje

Interneti ka revolucionarizuar botën e kompjuterit dhe komunikimit si asgjë para.Shpikja e telegrafit, telefon, radio, kompjuter dhe vendosur bazat për këtë integrim të paparë të aftësive. Interneti është në një herë një botë të gjerë aftësive të transmetimit, një mekanizëm për shpërndarjen e informacionit, dhe një medium për bashkëpunim dhe ndërveprim në mes të individëve dhe kompjuterët e tyre pa marrë parasysh vendndodhjen gjeografike për. Interneti përfaqëson një nga shembujt më të suksesshëm të të mirat e investimeve të qëndrueshme dhe angazhim për kërkimin dhe zhvillimin e infrastrukturës së informacionit. Duke filluar me kërkimin e hershme në switching pako,, qeveria industrisë dhe akademi kanë qenë partnerë në zhvillim dhe vendosjen e këtë teknologji të re emocionuese. Sot, termat si " bleiner@computer.org "dhe" http://www.acm.org"udhëtim lehte off gjuhës së personit të rastit në rrugë. 1

Kjo është për qëllim të jetë një të shkurtër, historia domosdoshmërisht përciptë dhe jo i plotë. Materiali më shumë aktualisht ekziston në lidhje me internet, duke mbuluar historinë, teknologji, dhe përdorimin. Një udhëtim në pothuajse çdo librari do të gjeni raftet e materialit me shkrim në lidhje me internet. 2

Në këtë letër, 3 disa prej nesh të përfshirë në zhvillimin dhe evoluimin e pjesës Internet pikëpamjet tona të origjinës dhe historisë. Kjo histori sillet rreth katër aspekte të dallueshme. Nuk është evolucioni teknologjik që filloi me hulumtimet e hershme në pako switching dhe të ARPANET (dhe teknologjive të lidhura), dhe ku hulumtimi i tanishëm vazhdon të zgjerojë horizontet e infrastrukturës së bashku disa dimensione, të tilla si, performancës, dhe shkallë të lartë të nivelit të funksionalitetit. Nuk është aspekt operacionet dhe menaxhimin e një infrastrukture globale dhe komplekse operacional. Nuk është aspekti social, e cila rezultoi në një bashkësi të gjerë të Internauts punojnë së bashku për të krijuar dhe evoluojnë në teknologji. Dhe nuk është aspekti komercializimit, duke rezultuar në një tranzicion jashtëzakonisht efektive të rezultateve të kërkimit në një infrastrukture informacioni të vendosur gjerësisht dhe në dispozicion.

Interneti sot është një infrastrukturë të përhapur informacion, prototipi fillestar i asaj që është quajtur shpesh Kombëtar (ose Global apo Galaktik) Infrastruktura e informacionit. Historia e saj është komplekse dhe përfshin shumë aspekte - teknologjike, organizative dhe të komunitetit. Dhe ndikimi i saj arrin jo vetëm në fushat teknike të komunikimit të kompjuterit, por në të gjithë shoqërinë si ne shkojmë drejt rritjen e përdorimit të mjeteve online për të kryer tregtinë elektronike, blerjen e informacionit, dhe operacionet e komunitetit.

Origjina e Internetit

Përshkrimi i parë i dokumentuar i ndërveprimeve sociale që mund të jenë të aktivizuara nëpërmjet rrjeteve ishte një seri e memorandume të shkruara nga JCR Licklider e MIT në gusht 1962 diskutimin e tij "Galaktik" Rrjeti koncept. Ai parashikonte një sërë ndërlidhur global të kompjuterëve me të cilin të gjithë mund të shpejt të hyrë në të dhënat dhe programet nga çdo vend. Në shpirt, koncepti ishte shumë i ngjashëm me internet e sotme. Licklider ishte kreu i parë i programit të kërkimit kompjuterik në DARPA, 4 duke filluar në tetor 1962. Ndërsa në DARPA ai i bindur pasardhësit e tij në DARPA, Ivan Sutherland, Bob Taylor, dhe MIT studiues Lawrence G. Roberts, për rëndësinë e këtij koncepti rrjeteve.

Leonard Kleinrock në MIT publikoi gazeta e parë në teorinë pako kalimi në korrik 1961 dhe libri i parë mbi këtë temë në vitin 1964. Kleinrock bindur Roberts i fizibilitetit teorike e komunikimit duke përdorur pako sesa qarqeve, që ishte një hap i madh në rrugën drejt rrjeteve kompjuterike. Hapi tjetër i rëndësishëm ishte për të bërë kompjuterët flasin së bashku. Për të shqyrtuar këtë, në vitin 1965 duke punuar me Thomas Merrill, Roberts lidhte TX-2 në kompjuterin meshës në Q-32 në Kaliforni me një shpejtësi të ulët dial-up linjës telefonike krijimin e parë (sado e vogël) zonë të gjerë të rrjetit kompjuterik kurrë ndërtuar . Rezultati i këtij eksperimenti ishte realizimi që koha e përbashkëta kompjutera mund të punojnë mirë së bashku, drejtimin e programeve dhe retrieving të dhënat e nevojshme në makinë të largët, por që qark kaloi sistemi telefonik ishte krejtësisht e papërshtatshme për punë. Kleinrock dënimi i nevojës për switching pako u konfirmua.

Në 1966 shkoi në fund Roberts DARPA për të zhvilluar konceptin e rrjetit kompjuterik dhe shpejt vënë së bashku e tij planin për "ARPANET" , duke botuar atë në vitin 1967. Në konferencën ku ai prezantoi letër, ka pasur edhe një letër në një koncept të rrjetit pako nga Britania e Madhe nga Donald Davies dhe Roger Scantlebury e NPL-ve. Scantlebury tha Roberts në lidhje me punën e NPL-ve, si dhe ai i Paul Baran dhe të tjerët në RAND. Grupi RAND kishte shkruar një letër në rrjetet pako switching për zë të sigurtë në ushtri në vitin 1964. Kjo ndodhi që punojnë në MIT (1961-1967), në RAND (1962-1965), dhe në NPL (1964-1967), kishin vazhduar paralelisht pa ndonjë nga studiuesit e ditur në lidhje me punë të tjera. Fjala "pako" u miratua nga puna në NPL dhe shpejtësia e linjës propozuar që të përdoret në hartimin ARPANET u përmirësua nga 2.4 kbps deri në 50 kbps.

Në gusht 1968, pas Roberts dhe komunitetit DARPA financuar kishte rafinuar strukturën e përgjithshme dhe specifikimet për ARPANET, një KPK u lirua nga DARPA për zhvillimin e një prej komponentëve kryesore, pako çelsin e quajtur procesorë Message Interface (e PNU). KPK u fitua në dhjetor 1968 nga një grup i kryesuar nga Zemra Frank at Bolt Beranek dhe Newman (BBN). Si ekipi BBN punuar në të djall me Bob Kahn duke luajtur një rol të rëndësishëm në hartimin e përgjithshëm ARPANET arkitektonike, topologji rrjetit dhe ekonomia ishin projektuar dhe optimizuar nga Roberts punuar me Howard Frank dhe ekipi i tij në Analysis Corporation Network, dhe matja rrjetit të sistemit është përgatitur nga ekipi Kleinrock së në UCLA.

Për shkak të zhvillimit të hershëm Kleinrock së teorisë pako switching dhe të përqëndrohet tij në projektimin, analiza dhe matje, Matja his Rrjeti Center në UCLA ishte zgjedhur të jetë nyja e parë në ARPANET. E gjithë kjo erdhi së bashku në shtator 1969, kur BBN instaluar PUN parë në UCLA dhe kompjuteri i parë pritës ishte i lidhur. Projekti Doug Engelbart në "shtim të intelektit njerëzor" (që përfshinte NLS, një fillim të sistemit HyperText) në Stanford Research Institute (SRI) ka siguruar një nyje të dytë. SRI përkrahur Qendrën e Informacionit Network, e udhëhequr nga Elizabeth (Jake) Feinler dhe funksioneve, duke përfshirë të tilla si mirëmbajtjen e tabelave të emrit të presë për të trajtuar hartë si një directory e së RFC.

Një muaj më vonë, kur SRI ishte i lidhur me ARPANET, parë host-to-host Mesazhi u dërgua nga laboratori Kleinrock për SRI. Dy nyjet më shumë janë shtuar në UC Santa Barbara dhe Universiteti i Utah. Këto dy të fundit nyjet përfshihen projekte vizualizimi aplikimit, me Glen Culler dhe Burton Fried në UCSB hetues metoda për shfaqjen e funksioneve matematikore duke përdorur tregon magazinimit të merren me problemin e refresh mbi neto, dhe Robert Taylor dhe Ivan Sutherland në Utah hetuar metodat e 3 -D përfaqësime mbi neto. Kështu, deri në fund të vitit 1969, katër kompjuterë të presë janë të lidhura së bashku në ARPANET fillestar, dhe nis të lulëzojë në internet ishte jashtë terren. Edhe në këtë fazë të hershme, ajo duhet theksuar se hulumtimet e rrjeteve përfshirë edhe punën në rrjet themelor dhe të punojnë se si të shfrytëzojnë rrjetin. Kjo traditë vazhdon sot e kësaj dite.

Kompjuter janë shtuar shpejt në ARPANET gjatë viteve në vijim, dhe puna vazhdoi në përfundimin e një funksionalisht të plotë protokoll Host-to-Host dhe programe të tjera të rrjetit. Në dhjetor 1970 Rrjeti i Grupit Punues (NWG) duke punuar nën S. Crocker përfunduar fillestar ARPANET protokoll Host-to-Host, i quajtur Kontrollit Rrjeti Protocol (NCP). Si faqet ARPANET përfunduar NCP implementues gjatë periudhës 1971-1972, përdoruesit e rrjetit më në fund mund të fillojnë të zhvillojnë aplikacione.

Në tetor 1972, Kahn organizoi një demonstratë të madhe, shumë të suksesshëm të ARPANET në Konferencën Ndërkombëtare të Komunikimit Kompjuterike (ICCC). Kjo ishte demonstrimi i parë publik i kësaj teknologjie të re të rrjetit për publikun. Ai ishte gjithashtu në vitin 1972 që fillestare "nxehtë" aplikimi, postës elektronike, u prezantua. Në mars Ray Tomlinson në BBN shkruante mesazhi themelor mail dërgoni dhe të lexoni software, i motivuar nga nevoja e zhvilluesit ARPANET për një mekanizëm koordinues lehtë. Në korrik, Roberts zgjeruar dobinë e tij duke shkruar e parë utility program email tek lista, lexoni selektive, fotografi, përpara, dhe për t'iu përgjigjur mesazheve. Nga atje mail mori hov si kërkesë e rrjetit më të madh për më shumë se një dekadë. Kjo ishte një shenjë paralajmëruese e llojit të aktivitetit që ne shohim në World Wide Web sot, domethënë, rritja e madhe e të gjitha llojeve të "person-me-person" trafikut.

Konceptet fillestare Internetting

ARPANET u rrit origjinale në internet. Interneti është bazuar në idenë se nuk do të jetë rrjete të shumta të pavarur të projektimit tepër arbitrar, duke filluar me ARPANET si pioniere rrjet pako switching, por së shpejti për të përfshirë rrjetet satelitore pako, tokë-bazuar rrjeteve Packet Radio dhe rrjete të tjera. Interneti si ne tani e dimë se mishëron një ide kyç themelor teknike, dmth se e rrjeteve arkitekturës hapur. Në këtë qasje, zgjedhja e çdo teknologji rrjetit individual nuk ishte diktuar nga një arkitekturë të rrjetit të veçantë por mund të zgjidhen lirisht nga një ofrues dhe e bëri të interwork me rrjetet e tjera nëpërmjet një meta-nivel "Internetworking Arkitekturës". Deri në atë kohë nuk ishte vetëm një metodë e përgjithshme për federating rrjete. Kjo ishte metoda tradicionale qark kalimi ku rrjetet do të vij në nivel qark, duke kaluar bit individuale mbi një bazë sinkron përgjatë një pjese të një qark fund-te-fund midis një palë e vende fund. Kujtojnë se Kleinrock kishte treguar në vitin 1961 se switching pako ishte një metodë më të efektshme switching. Së bashku me switching pako, aranzhimet speciale interkonjeksionit qëllim midis rrjeteve të ishin një mundësi tjetër. Ndërkohë që ka pasur mënyra të tjera të kufizuara për të ndërlidhur rrjeteve të ndryshme, ato kërkohet që një të përdoret si një komponent i tjetrit, sesa duke vepruar si një kolegëve të tjerë në ofrimin e fund-te-fund shërbimit.

Në një rrjet të hapur arkitekturës, rrjetet individuale mund të jetë projektuar dhe zhvilluar ndarazi dhe secili mund të ketë ndërfaqe e saj unike të cilat mund të ofrojnë për përdoruesit dhe / ose ofruesit e tjerë. duke përfshirë edhe ofruesit e tjerë të internetit. Çdo rrjet mund të jetë projektuar në përputhje me mjedisin specifike dhe kërkesat e përdoruesve të këtij rrjeti. Nuk janë përgjithësisht ka kufizime mbi llojet e rrjetit që mund të përfshihen ose në fushëveprimin e tyre gjeografike, edhe pse disa konsiderata pragmatike do të diktojë se çfarë ka kuptim për të ofruar.

Ideja e hapur arkitekturës rrjeteve parë u prezantua nga Kahn menjëherë pasi arriti në DARPA në vitin 1972. Kjo punë ishte fillimisht pjesë e programit të radios pako, por më pas u bë një program të veçantë në të drejtën e vet. Në atë kohë, programi u quajt "Internetting". Kyç për të bërë radio pako punën e sistemit ishte i besueshëm në fund të fund protokoll që mund të mbajë komunikim efektiv në fytyrën e zhurma dhe ndërhyrje të tjera në radio, apo të përballojë ndërprerje të përhershme të tilla si e shkaktuar nga të qenit në një tunel apo të bllokuar nga terreni lokale. Kahn pari parashikuar zhvilluar një protokoll lokale vetëm në rrjetin e radio pako, pasi që do të shmangur pasur nevojë të merren me turma e sistemeve operative të ndryshme, dhe duke vazhduar të përdorin NCP.

Megjithatë, NCP nuk kanë aftësinë për të adresuar rrjeteve (dhe makina) në drejtim të rrymës tej se një PUN destinacion në ARPANET dhe kështu disa ndryshime të NCP gjithashtu do të jetë e nevojshme. (Supozimi ishte se ARPANET nuk ishte e ndryshueshme në këtë drejtim). NCP mbështetur në ARPANET që të sigurojë fund-te-fund besueshmërinë. Nëse ndonjë pako ishin të humbur, protokoll (dhe me sa duket çdo aplikacionet që mbështeten) do të vijë për të ndalur një kërcëllimë. Në këtë model NCP nuk kishte fund-fund gabim kontroll të presë, pasi ARPANET të ishte rrjeti i vetmi në ekzistencë dhe kjo do të jetë aq e besueshme që asnjë kontroll gabim do të kërkohet nga ana e ushtrive.Kështu, Kahn ka vendosur të zhvillojë një version të ri të protokollit të cilat mund të plotësojnë nevojat e një mjedis të hapur arkitekturës rrjetit. Ky protokoll do të quhet përfundimisht Kontrollit të Transmisionit Protocol / Internet Protocol (TCP / IP). Ndërsa NCP prirur për të vepruar si një shofer pajisje, protokolli i ri do të jetë më shumë si një protokoll komunikimi.

Katër Rregullat terren ishin kritike të të menduarit në fillim Kahn-it:

 • Çdo rrjet i veçantë do të duhet të qëndrojnë më vete dhe nuk ka ndryshime të brendshme mund të jetë e nevojshme me ndonjë rrjet të tillë të lidhë atë në Internet.
 • Communications do të jetë në një bazë të mirë përpjekje. Nëse një pako nuk e ka bërë atë në destinacionin përfundimtar, ajo do të jetë së shpejti retransmitted nga burimi.
 • Kuti e zezë do të përdoret për të lidhur rrjetet; këto më vonë do të quhet porta dhe routers. Nuk do të jetë asnjë informacion ruhet nga porta rreth flukseve individuale të paketave që kalojnë nëpërmjet tyre, duke i mbajtur ato të thjeshta dhe shmangien përshtatjen e komplikuar dhe shërim nga mënyrat e dështimit të ndryshme.
 • Nuk do të ketë asnjë kontroll globale në nivelin e operacioneve.

Çështje të tjera kyçe që nevojiten të adresohen janë:

 • Algoritme për të parandaluar pako humbur nga paaftësi të përhershme dhe komunikimet mundësuar atyre që të jenë të suksesshme retransmitted nga burimi.
 • Sigurimi i host-to-host "pipelining" në mënyrë që pako të shumta mund të jetë enroute nga burimi në destinacion në diskrecionin e ushtrive pjesëmarrëse, nëse rrjetet ndërmjetme lejuar atë.
 • Funksionet Gateway për të lejuar atë për të përpara paketave të përshtatshme.Kjo përfshinte interpretuar headers IP për kurs, trajtimin ndërfaqet, duke thyer në copa të vogla paketave nëse është e nevojshme, etj
 • Nevoja për fund-fund checksums, reassembly e paketave nga fragmente dhe zbulimin e kopje, nëse ka ndonjë.
 • Nevoja për adresimin globale
 • Teknikat për të presë-to-host kontrollin e rrjedhjes.
 • Interfacing me sistemet operative të ndryshme
 • Ka pasur edhe shqetësime të tjera, të tilla si efikasitetin e zbatimit, performanca Internetwork, por këto konsiderata dytësore ishin në fillim.

Kahn filloi punën në një grup të komunikimit të orientuar të parimeve të sistemit operativ, ndërsa në BBN dhe dokumentuar disa nga mendimet e tij të hershme në një memorandum të brendshëm BBN titull " Parimet e komunikimit për sistemet operative ". Në këtë pikë ai e kuptoi se do të jetë e nevojshme për të mësuar detajet e zbatimit të çdo sistemi operativ që të ketë një shans për të mbjell ndonjë protokolle të reja në një mënyrë efikase. Kështu, në pranverën e vitit 1973, pas fillimit përpjekje internetting, ai kërkoi Vint Cerf (atëherë në Stanford) për të punuar me të në hartimin e detajuar të protokollit. Cerf kishte qenë i përfshirë ngushtë në hartimin dhe zhvillimin NCP origjinale dhe tashmë kishte njohuri rreth interfacing me sistemet ekzistuese operative. Pra, të armatosur me qasjen arkitektonike Kahn-së në anën e komunikimit dhe me përvojë NCP Cerf, ata bashkuar për të përcaktuar detajet e asaj që u bë TCP / IP.

Japë dhe të marrë ishte shumë produktiv dhe versioni i parë i shkruar i qasjes që rezulton është shpërndarë në një takim të veçantë të Grupit Punues Ndërkombëtar Rrjetit (INWG), e cila kishte qenë ngritur në një konferencë në Universitetin Sussex në shtator 1973. Cerf ishte ftuar të kryesojë këtë grup dhe e përdori këtë rast për të mbajtur një takim të anëtarëve INWG cilët ishin përfaqësuar rëndë në Konferencën e Sussex.

Disa qasje themelore doli nga ky bashkëpunim mes Kahn dhe Cerf:

 • Komunikimi në mes të dy proceseve do logjikisht të përbëhet nga një rrjedhë shumë të gjatë të bytes (ata i quanin ato oktetet). Pozita e çdo oktet në lumë do të përdoren për të identifikuar atë.
 • Kontrollin e rrjedhjes do të bëhet duke përdorur rrëshqitje dritaret dhe mirënjohje (acks). Destinacioni mund të zgjidhni kur të njohë dhe secili u kthye ack do të jenë kumulative për të gjitha paketave të marra në këtë pikë.
 • Ajo u la e hapur për saktësisht se si burim dhe destinacion do të bien dakord në parametrat e windowing për t'u përdorur. Defaults janë përdorur fillimisht.
 • Edhe pse Ethernet ishte nën zhvillim në Xerox Parc në atë kohë, përhapja e LAN nuk ishin parashikuar në atë kohë, shumë më pak PC dhe workstations.Modeli origjinal ishte rrjetet në nivel kombëtar si ARPANET nga të cilat vetëm një numër relativisht i vogël u pritet të ekzistojë. Kështu një 32 IP adresa është përdorur pak prej të cilave e para 8 bit signified e rrjetit dhe pjesa e mbetur 24 bit të caktuar të presë në atë rrjet. Ky supozim, se 256 rrjetet do të jetë e mjaftueshme për të ardhmen e parashikueshme, ishte e qartë nevoja për rishqyrtim kur LAN filluan të shfaqen në fund të viteve 1970.

Origjinal Cerf / Kahn letër në internet përshkruar një protokoll, i quajtur TCP, e cila ka dhënë të gjithë transportin dhe shërbimet e forwarding në internet. Kahn kishte menduar se protokolli TCP mbështetur një gamë të shërbimeve të transportit, nga të ofrimit të besueshëm totally sequenced e të dhënave (modeli virtual qark) për një shërbim Datagram në të cilën aplikimi bërë përdorimin e drejtpërdrejtë të shërbimit të rrjetit themelor, i cili mund të nënkuptojë humbur që herë pas here të korruptuar ose rirenditen paketave. Megjithatë, përpjekje fillestare për të zbatuar TCP rezultuar në një version që lejohet vetëm për qarqet virtuale. Ky model ka punuar mirë për transferimin e fotografi dhe aplikacionet të largëta login, por disa nga puna në fillim të aplikacioneve të rrjetit të avancuara, në zërin pako të veçantë në vitet 1970, e bëri të qartë se në disa raste humbje pako nuk duhet të korrigjohen nga TCP, por duhet të lihet te aplikimit te merret me. Kjo çoi në një riorganizim të TCP origjinale në dy protokollet, IP thjeshtë e cila parashikuar vetëm për adresimin dhe përcjellja e paketave individuale, dhe TCP veçantë, e cila ishte e interesuar me karakteristika të shërbimeve të tilla si kontrollin e rrjedhjes dhe rimëkëmbjen nga pako humbur. Për ato aplikime që nuk duan shërbimet e TCP, një alternativë e quajtur User Datagram Protocol (UDP) është shtuar në mënyrë që të sigurojë qasje të drejtpërdrejtë në shërbim bazë të IP.

Një motivim i madh për të dy fillestar dhe internet ARPANET ishte ndarja e burimeve - për shembull, duke i lejuar përdoruesit në rrjetet radio pako për të hyrë në sisteme të ndarjes kohore bashkangjitur në ARPANET. Lidh të dy së ​​bashku ishte shumë më ekonomike se dublikuar këta kompjuterë shumë të shtrenjta.Megjithatë, ndërsa file transfer dhe login largët (Telnet) ishin aplikacione shumë të rëndësishme, postës elektronike ka ndoshta kishte ndikimin më të rëndësishëm të risive nga ajo epokë. Email dhënë një model të ri të asaj se si njerëzit mund të komunikojnë me njëri-tjetrin, dhe ndryshoi natyrën e bashkëpunimit, e parë në ndërtimin e internetit vetë (siç është diskutuar më poshtë) dhe më vonë për shumë e shoqërisë.

Ka pasur aplikacionet e tjera të propozuara në ditët e para të internetit, duke përfshirë pako komunikimit bazuar zë (pararendës i telefonisë në internet), modele të ndryshme të dosjes dhe ndarjes disk, dhe në fillim të "rra" programet që treguan konceptin e agjentëve (dhe, kurs, viruset). Një koncept kyç i internetit është se ajo nuk është projektuar për vetëm një aplikim, por si një infrastrukturë të përgjithshme në të cilën aplikacionet e reja mund të konceptohet, siç ilustrohet më vonë nga shfaqjen e World Wide Web. Kjo është natyra e përgjithshme Qëllimi i shërbimit të ofruar nga TCP dhe IP që e bën këtë të mundshme.

Provuar Ide

DARPA le tri kontrata në Stanford (Cerf), Ray Tomlinson (BBN) dhe UCL (Pjetri Kirstein) për zbatimin e TCP / IP (ajo u quajt thjesht TCP në letër Cerf / Kahn, por përmbante dy komponente). Ekipi Stanford, e udhëhequr nga Cerf, prodhuar specifikim të detajuar dhe brenda rreth një vit nuk ka pasur tre implementimet e pavarura të TCP që mund të interoperate.

Ky ishte fillimi i eksperimentimit afatgjatë dhe zhvillimit të zhvillohet dhe të pjekur konceptet Internet dhe teknologji. Duke filluar me tre rrjetet e para (ARPANET, Radio Packet, dhe Satellite Packet) dhe komunitetet e tyre fillestare kërkimore, mjedisi eksperimentale është rritur për të përfshirë në thelb çdo formë e rrjetit dhe një hulumtim shumë me bazë të gjerë dhe zhvillim të komunitetit. [REK78] Me çdo zgjerimi ka ardhur sfida të reja.

Implementimi hershme të TCP janë bërë për sisteme të mëdha për ndarjen kohore të tilla si Tenex dhe në krye 20. Kur kompjuterat desktop të parë u duk, kjo ishte menduar nga disa se ​​TCP ishte shumë e madhe dhe komplekse për të kandiduar në një kompjuter personal. David Clark dhe grupi i tij kërkimore në MIT përcaktuar për të treguar se një zbatim i thjeshtë i kompakt dhe TCP ishte e mundur. Ato kanë prodhuar një zbatim, së pari për Alto Xerox (workstation herët personale zhvilluar në Xerox Parc) dhe pastaj për PC IBM. Se zbatimi qenë plotësisht të ndërveprueshme me TCPs të tjera, por u përshtatur me suite aplikimit dhe objektivat e performancës së kompjuterit personal, dhe tregoi se workstations, si dhe të mëdha Ora sharing-sistemet, mund të jetë një pjesë e internetit. Në vitin 1976, Kleinrock botuar librin e parë në ARPANET . Ajo përfshinte një theks mbi kompleksitetin e protokolleve dhe grackat ata shpesh prezantoj. Ky libër ishte me ndikim në përhapjen e dije e rrjeteve Packet switching në një komunitet shumë të gjerë.

Zhvillimi i përhapur i LAN, PC dhe workstations në vitin 1980 lejohet Internet sapolindur të lulëzojë. Ethernet teknologji, zhvilluar nga Bob Metcalfe në Xerox Parc në vitin 1973, tani është ndoshta teknologjia dominuese të rrjetit në internet dhe PC dhe workstations kompjuterat dominante. Ky ndryshim nga të paturit e një rrjete pak me një numër modest të kohë-perbashketa ushtrive (origjinal modeli ARPANET) për të pasur të rrjeteve të shumta ka rezultuar në një numër të koncepteve të reja dhe ndryshime në teknologjinë themelor. Së pari, kjo ka rezultuar në përkufizimin e tre klasave të rrjetit (A, B, dhe C) për të akomoduar gamën e rrjeteve. Klasa A përfaqësuar rrjete të mëdha kombëtare në shkallë (numër i vogël i rrjeteve me një numër të madh të ushtrive); Klasa B përfaqësuar rrjetet rajonale në shkallë dhe Klasa C përfaqësuar rrjeteve lokale zonë (një numër i madh i rrjeteve me pret relativisht pak).

Një ndryshim i madh ka ndodhur si pasojë e rritjes së shkallës së internetit dhe çështjet e lidhura saj të menaxhimit. Për ta bërë më të lehtë për njerëzit që përdorin rrjetin, pret ishin emra të caktuar, në mënyrë që ajo nuk ishte e nevojshme për të kujtuar adresat numerike. Fillimisht, ka pasur një numër mjaft i kufizuar i ushtrive, kështu që ishte e mundur për të mbajtur një tabelë të vetme të gjitha ushtrive të tyre dhe emrat dhe adresat e shoqëruara. Zhvendosja për të pasur një numër të madh të rrjeteve të menaxhuara të pavarur (p.sh., LAN) do të thotë se ka një tabelë të vetme të ushtrive nuk ishte më e mundshme, dhe Domain Name System (DNS) u shpik nga Paul Mockapetris të USC / ISI. DNS lejohet një mekanizëm të shkallëzuar shpërndarë për zgjidhjen e emrave të presë hierarkike (p.sh. www.acm.org ) në një adresë në internet.

Rritja e madhësisë së internetit gjithashtu sfiduar aftësitë e routers. Fillimisht, ka pasur një algoritmi të vetme shpërndarë për kurs që është zbatuar uniforme nga të gjitha routers në internet. Si numri i rrjeteve në internet shpërtheu, ky dizajn fillestar nuk mund të zgjerohet sipas nevojës, kështu që ajo u zëvendësua nga një model hierarkik kurs, me një protokoll Gateway Brendshme (IGP) të përdorura brenda secilit rajon të internetit, dhe një Gateway jashtme Protocol (EGP) përdoret për të lidhin rajonet së bashku. Ky dizajn lejohet rajone të ndryshme për të përdorur një IGP të ndryshme, në mënyrë që kërkesa të ndryshme për kosto, Fuqia rikonfigurimit të shpejtë, dhe shkallë të mund të strehohen. Jo vetëm algorithm kurs, por madhësia e tabelave që trajtojnë, theksoi kapacitetin e routers. Qasjet e reja për agregimin e adresave, në veçanti Inter-Domain Routing pa klasa (CIDR), kanë qenë kohët e fundit paraqitur për të kontrolluar madhësinë e tabelave router.

Si evoluar Interneti, një nga sfidat më të mëdha ishte se si për të përhapur ndryshimet në software, veçanërisht software host. DARPA mbështetur UC Berkeley për të hetuar modifikime në sistemin operativ Unix, duke përfshirë edhe përfshirjen e TCP / IP zhvilluar në BBN. Edhe pse Berkeley vonë rishkroi kodin BBN të përshtaten në mënyrë më efikase në sistem Unix, dhe kernel inkorporimin e TCP / IP në njoftime BSD Unix sistemit provuar të jetë një element kritik në shpërbërje e protokolleve në komunitetin kërkimor. Pjesa më e madhe e komunitetit kërkimor CS filluan të përdorin Unix BSD Shkarkim për ditë-për-ditë mjedisin e tyre informatikë. Looking back, strategjia e përfshirë protokollet e internetit në një sistem operativ të mbështetur për komunitetin kërkimore ishte një nga elementet kyç në miratimin e suksesshëm të gjerë të internetit.

Një nga sfidat më interesante ishte kalimi i protokollit të presë ARPANET nga NCP në TCP / IP që nga 1 janar 1983. Kjo ishte një "flamur-ditor" tranzicioni stil, kërkon të gjithë pret për të kthyer në të njëjtën kohë ose të lënë që të komunikojnë nëpërmjet mekanizmave jo ad-hoc. Ky tranzicion ishte planifikuar me kujdes brenda komunitetit gjatë disa viteve para se ajo në fakt ka ndodhur dhe shkoi pa probleme çuditërisht (por rezultoi në një shpërndarje të butonat thënë: "Unë mbijetuar kalimin TCP / IP").

TCP / IP është miratuar si një standard mbrojtës tre vjet më parë në vitin 1980.Kjo mbrojtje aktivizuar për të filluar ndarjen në bazë të teknologjisë së internetit DARPA dhe çoi direkt në ndarjen eventuale të komuniteteve ushtarake dhe jo-ushtarake. Nga 1983, ARPANET ishte duke u përdorur nga një numër i konsiderueshëm i mbrojtjes R & D dhe organizatave operacionale. Tranzicioni i ARPANET nga NCP të TCP / IP lejohet që ajo të jetë e ndarë në një MILNET mbështet kërkesat operacionale dhe një mbështetëse kërkimore nevojat ARPANET.

Kështu, nga 1985, në internet tashmë ishte krijuar edhe si një teknologji mbështetëse e një komuniteti të gjerë të studiuesve dhe zhvilluesit, dhe kishte filluar të përdoret nga komunitetet e tjera për komunikimet kompjuterike përditshme. Postës elektronike është duke u përdorur gjerësisht në të gjithë komuniteteve të ndryshme, shpesh me sisteme të ndryshme, por ndërlidhje në mes të sistemeve të ndryshme të postës ishte demonstruar të shërbimeve të komunikimeve elektronike me bazë të gjerë në mes të njerëzve.

Tranzicioni në Infrastrukturën e përhapur

Në të njëjtën kohë që teknologjia e internetit është duke u vërtetuar eksperimentalisht dhe përdoren gjerësisht në mesin e një mesin e studiuesve të shkencës kompjuterike, rrjetet e tjera dhe teknologjive të rrjeteve janë duke u ndjekur. Dobia e rrjeteve kompjuterike - veçanërisht posta elektronike - demonstrohet nga DARPA dhe Departamenti i Mbrojtjes kontraktorëve në ARPANET nuk ishte e humbur në komunitetet e tjera dhe disiplina, në mënyrë që nga mesi i 1970 rrjeteve kompjuterike kishte filluar të mbijë kudo financimi mund të gjenden qëllimi. Departamenti amerikan i Energjisë (DOE) ka themeluar MFENet për studiuesit e saj në energji Fusion magnetik, pas së cilës Fizikanët Lartë DOE Energjisë së përgjigj duke ndërtuar HEPNet. Fizikanët Hapësirë ​​NASA ndjekur me SPAN, dhe Rick Adrion, David Farber, dhe Larry Landweber themeluar CSNET për komunitetin (akademike dhe industriale) Shkencë Kompjuterike me një grant fillestar nga Fondacioni Kombëtar i Shkencës (NSF SHBA). AT & përhapja pa-ecje me biçikletë T i sistemit operativ kompjuterik UNIX pjellë Usenet, në bazë të ndërtuar në Unix 'komunikimit protokolleve UUCP, dhe në vitin 1981 Ira Fuchs dhe Greydon Freeman hartuar BITNET, i cili lidhur kompjuterët akademike mainframe në një "email si imazhe kartë" paradigmë .

Me përjashtim të BITNET dhe Usenet, këto rrjete hershme (përfshirë ARPANET) ishin qëllim të ndërtuar - dmth, ata ishin të destinuara për të, dhe i kufizuar kryesisht në, komunitetet e mbyllura të dijetarëve, nuk ishte kështu presioni pak për rrjetet individuale të jetë në përputhje dhe , në të vërtetë, ata kryesisht nuk ishin. Përveç kësaj, teknologjive alternative janë duke u ndjekur në sektorin komercial, duke përfshirë XNS nga Xerox, DECNet, dhe sna IBM. Ajo mbeti për Janet britanik (1984) dhe SHBA NSFNET (1985) programe të qartë njoftojë qëllimin e tyre për t'i shërbyer të gjithë Komuniteti i arsimit të lartë, pavarësisht nga disiplina. Në të vërtetë, një kusht për një universitet amerikan për të marrë fonde NSF për një lidhje interneti ishte se "... lidhja duhet të vihen në dispozicion të të gjithë përdoruesve të kualifikuar në kampus."

Në vitin 1985, Dennis Jennings erdhi nga Irlanda të kalojnë një vit në NSF udhëhequr programin e NSFNET. Ai ka punuar me komunitetin për të ndihmuar të NSF marrë një vendim kritik - se TCP / IP do të jetë i detyrueshëm për programin NSFNET. Kur Steve Wolff mori e programit NSFNET në vitin 1986, ai njohu nevojën për një infrastrukturë të rrjetit të gjerë zonë për të mbështetur akademike dhe komunitetin e përgjithshme kërkimore, së bashku me nevojën për të zhvilluar një strategji për krijimin e një infrastrukture të tillë në një bazë në fund të pavarur federale drejtpërdrejtë financimi. Politikat dhe strategjitë janë miratuar (shih më poshtë) për të arritur këtë qëllim.

NSF zgjodh edhe për të mbështetur infrastrukturën ekzistuese DARPA e internetit organizative, të rregulluar në bazë të hierarkisë (atëherë) Bordi Aktivitete internet (IAB). Deklarata publike e kësaj zgjedhjeje ishte autorësia e përbashkët nga Inxhinierisë së IAB e internetit dhe task forcat Arkitekturë dhe nga NSF e Grupit Teknik të Rrjetit Këshillimor të RFC 985 (Kërkesat për Gateways internetit), e cila zyrtarisht siguruar ndërveprimin e të DARPA dhe copa NSF e internetit.

Përveç zgjedhjen e TCP / IP për programin NSFNET, agjencitë federale bërë dhe zbatuar disa vendime të tjera politike e cila formuar në Internet e sotme.

 • Agjencitë federale ndarë koston e infrastrukturës së përbashkët, të tilla si trans-oqeanike qarqeve. Ata gjithashtu mbështetën së bashku "pikat e menaxhuara interkonjeksionit" për trafikun ndërinstitucional; shkëmbimet Federale Internet (FIX-E dhe FIX-W) ndërtuar për këtë qëllim ka shërbyer si modele për pikat hyni në rrjetin e "* IX", objektet që janë karakteristika të shquar të sotme Arkitektura e internetit.
 • Të koordinojë këtë ndarje, Federal Networking Këshilli u formua. FNC gjithashtu bashkëpunoi me organizata të tjera ndërkombëtare, të tilla si të rralla në Evropë, përmes Komitetit Koordinues për Networking Research Intercontinental, CCIRN, për të bashkërenduar mbështetjen internet e komunitetit kërkimore në mbarë botën.
 • Ky ndarjen dhe bashkëpunimi ndërmjet agjencive në internet lidhur me çështjet pasur një histori të gjatë. Një marrëveshje midis pashembullt 1981 Farber, duke vepruar për CSNET dhe NSF, dhe Kahn DARPA-së, lejohet trafikut CSNET për të ndarë infrastrukturën ARPANET në një bazë statistikore dhe jo-matura-vendbanime.
 • Më pas, në një mënyrë të ngjashme, NSF inkurajuar rajonale e saj (fillimisht akademike) rrjetet e NSFNET për të kërkuar komerciale, jo-akademike konsumatorët, të zgjeruar kapacitetet e tyre për të shërbyer atyre, dhe të shfrytëzojnë ekonomitë rezultojnë të shkallës për të ulur kostot e abonimit për të gjithë.
 • Në Backbone NSFNET - kombëtare-në shkallë segment i NSFNET - NSF zbatuar një "Politika e pranueshme përdorimit" (AUP), e cila ndalonte përdorimin shtyllë për qëllime "jo në mbështetje të kërkimit dhe edukimit."Parashikueshme (dhe eshte i destinuar) rezultat i inkurajimit trafikut komercial rrjetit në nivel lokal dhe rajonal, duke mohuar qasjen e saj ndaj kombëtare-në shkallë të transportit, ishte për të nxitur lindjen dhe / ose rritjen e "private", konkurruese, kohë-bart rrjete të tilla si PSI, UUNET, ans + CO RE, dhe (më vonë) të tjerët. Ky proces i privatisht financuar shtim për përdorime komerciale u dërrmoi duke filluar në vitin 1988 në një seri e konferencave të NSF-nisura në Kennedy School Harvardit të Qeverisë mbi "komercializimin dhe privatizimin e internetit" - dhe në "com-priv" lista në net vetë.
 • Në vitin 1988, një Studim Këshilli Kombëtar komiteti, i kryesuar nga Kleinrock dhe me Kahn dhe Clark si anëtarë, prodhuar një raport i porositur nga NSF titulluar "Drejt një Rrjeti Kombëtar të Kërkimit". Ky raport ishte ndikim më pastaj Gore senatorin Al dhe çuar në rrjetet me shpejtësi të lartë që hodhi themelet e rrjeteve për autostrada e informacionit në të ardhmen.
 • Në vitin 1994, një raport i Kërkimit Këshilli Kombëtar, i kryesuar nga Kleinrock përsëri (dhe me Kahn dhe Clark si anëtarë përsëri), me titull "Realizimin E ardhmja e Informacionit: Interneti dhe Përtej" u lirua. Ky raport, i porositur nga NSF, ishte dokumenti në të cilin një plan për evolucionin e autostrada e informacionit ishte artikuluar dhe e cila ka pasur një ndikim të përhershëm në rrugën për të menduar në lidhje me evolucionin e saj. Ajo parashikuar çështjet kritike të drejtat e pronësisë intelektuale, Etikë, çmimi, arsim, të arkitekturës dhe Rregullorja për Internet.
 • Politika NSF privatizimi kulmoi në prill, 1995, me defunding e shtylla kurrizore NSFNET. Fondet e grumbulluara në këtë mënyrë ishin (konkuruese) rishpërndahen për rrjetet rajonale të blerë kombëtare-në shkallë të lidhjes me internet nga tani shumta, private, kohë-bart rrjeteve.

Shtylla kurrizore kishte bërë kalimin nga një rrjet të ndërtuar nga routers nga komuniteti i kërkuesve të "(Fuzzball" routers nga David Mills) për pajisjet komerciale. Në 8 1/2 jetës së tij vjeçare, shtylla kurrizore e kishte rritur nga gjashtë nyjet me lidhje 56 Kbps deri në 21 nyje me lidhje të shumëfishta 45 Mbps. Ajo kishte parë në internet rritet në mbi 50.000 rrjetet në të gjitha shtatë kontinentet dhe hapësirë ​​e jashtme, me rreth 29.000 rrjetet në Shtetet e Bashkuara.

Tillë ishte pesha e ekumenizmit e programit NSFNET së dhe financimi ($ 200.000.000 1986-1995) - dhe cilësia e protokolleve vetë - që nga 1990 kur ARPANET vetë u çmontohen në fund , TCP / IP kishte zëvendësuar ose margjinalizuar më të gjerë të tjera -zonë protokollet e rrjetit kompjuter në mbarë botën, dhe IP është e mirë në rrugën e saj për t'u bërë shërbim bartës për infrastrukturën e Informacionit Global.

Roli i Dokumentacionit

Një kyç për rritjen e shpejtë e internetit ka qenë qasje të lirë dhe të hapur në dokumentet themelore, veçanërisht specifikimet e protokolleve.

Fillimet e ARPANET dhe Internet në komunitetin kërkimor universitar traditën akademike promovoi botimin e hapur të ideve dhe rezultateve. Megjithatë, cikli normal i botimit tradicionale akademike ishte tepër formale dhe tepër i ngadalshëm për shkëmbimin dinamike të ideve thelbësore për krijimin e rrjeteve.

Në 1969 një hap i rëndësishëm është marrë nga S. Crocker (pastaj në UCLA), në krijimin e Kërkesë për Komente (RFC ose) seri e shënime. Këto memorandume janë për qëllim të jetë një mënyrë e shpejtë shpërndarja joformale për të shkëmbyer idetë me hulumtuesit tjerë të rrjetit. Në fillim të RFCs janë shtypur në letër dhe të shpërndahen përmes postës kërmilli. Si File Transfer Protocol (FTP) hyri në përdorim, RFCs janë përgatitur si fotografi online dhe arrihen nëpërmjet FTP. Tani, sigurisht, RFCs janë të arrihen lehtë nëpërmjet World Wide Web në dhjetra vende të botës. SRI, në rolin e saj si Information Center Network, ruajti directories online. Jon Postel vepruar si Editor RFC si dhe menaxhimin e administratës centralizuar të detyrave të kërkuara numër protokolli, rolet që ai ka vazhduar të luajë deri në vdekjen e tij, 16 tetor 1998.

Efekti i RFCs ishte për të krijuar një lak reagime pozitive, me idetë apo propozimet e paraqitura në një RFC RFC shkaktuar një tjetër me ide të tjera, dhe kështu me radhë. Kur disa konsensus (ose së paku një grup të qëndrueshme të ideve), kishte ardhur së bashku një dokument specifikim do të jenë të përgatitur.Tillë një specifikim më pas do të përdoren si bazë për implementime nga ekipet kërkimore të ndryshme.

Me kalimin e kohës, RFCs janë bërë më të përqendruar në standardet Protocol ("zyrtare" specifikimet), edhe pse ka ende RFCs informative që përshkruajnë qasjet alternative, ose të japin informata mbi protokollet dhe çështjet inxhinierike.The RFCs shihen tani si "dokumente të të dhënave" në inxhinieri Internet dhe standardet e komunitetit.

Qasje të hapur në RFCs (falas, nëse ju keni ndonjë lloj të një lidhje në Internet), nxit rritjen e internetit për shkak se ajo lejon specifikimet aktuale që do të përdoren për shembuj në klasa kolegj dhe nga sipërmarrësit zhvillimin e sistemeve të reja.

Email ka qenë një faktor i rëndësishëm në të gjitha fushat e internetit, dhe kjo është sigurisht e vërtetë në zhvillimin e specifikimeve protokollare, standardet teknike, dhe inxhinieri e internetit. Të RFCs shumë herët shpesh paraqiti një sërë idesh të zhvilluara nga hulumtuesit në një vend me pjesën tjetër të komunitetit.Pas email erdhi në përdorim, model autorësia ndryshuar - RFCs u prezantuan nga autorë të përbashkëta me qëllim të përbashkët të pavarur nga vendet e tyre.

Përdorimi i listave të specializuara postimeve email është përdorur gjatë në zhvillimin e specifikimeve protokollare, dhe vazhdon të jetë një mjet i rëndësishëm. IETF tani ka më tepër se 75 grupeve të punës, duke punuar secili në një aspekt të ndryshme të inxhinierisë internetit. Secili prej këtyre grupeve të punës ka një listë postimesh për të diskutuar një ose më shumë dokumente projekt në zhvillim e sipër. Kur konsensusi është arritur në një dokument draft ai mund të shpërndahet si një RFC.

Si zgjerimi aktual i shpejtë i internetit është ushqyer me realizimin e aftësive të saj për të promovuar shkëmbimin e informacionit, ne duhet të kuptojmë se roli i parë i rrjetit në shkëmbimin e informacionit u ndarë informacion në lidhje me dizajnin e vet dhe funksionimin përmes dokumenteve RFC. Kjo metodë unike për të zhvilluar aftësitë e reja në rrjetin e do të vazhdojë të jetë kritike për të ardhmen evolucionit të internetit.

Formimi i Bashkësisë Broad

Interneti është aq shumë një koleksion të komuniteteve, si një koleksion të teknologjive, dhe suksesi i saj është kryesisht i atribuohet të dy komunitetit të kënaqshme bazë nevojë, si dhe duke përdorur komunitetin në një mënyrë efektive për të nxitur infrastrukturën përpara. Kjo frymë komunitet ka një histori të gjatë fillimin ARPANET me hershme. Hulumtuesit e hershëm ARPANET punuar si një komunitet të ngushtë thur për të përmbushur demonstratat fillestare e teknologjisë pako switching përshkruar më parë. Gjithashtu, Satellite Packet Radio Packet dhe disa të tjerë DARPA hulumtuese kompjuterike shkencës programe ishin multi-kontraktori aktivitete bashkëpunuese që shumë përdoren çfarëdo dispozicion mekanizma nuk ka pasur për të koordinuar përpjekjet e tyre, duke filluar me postë elektronike dhe duke shtuar file sharing, qasje të largët, dhe përfundimisht Botërore aftësitë Wide Web. Secili prej këtyre programeve formuar një grup pune, duke filluar me Grupin Punues rrjetit Arpanet. Për shkak të rolit të veçantë që ARPANET luajtur si një infrastrukturë mbështetjen e programeve të ndryshme kërkimore, si interneti ka filluar të zhvillohet, Rrjeti Grupi Punues evoluar në Grupin Punues Internet.

Në fund të viteve 1970, duke pranuar se rritja e internetit u shoqërua me një rritje në madhësinë e komunitetit kërkimor interesuar dhe për këtë arsye një nevojë në rritje për mekanizmat koordinues, Vint Cerf, atëherë menaxher i Programit të internetit në DARPA, e formuar disa organe koordinuese - një Bordi për Bashkëpunim Ndërkombëtar (ICB), i kryesuar nga Peter Kirstein e atë universitet, për të koordinuar aktivitetet me disa vende evropiane bashkëpunuese përqendruar në kërkimin Packet Satellite, një hulumtim në Internet grup i cili ishte një grup gjithëpërfshirës të siguruar një mjedis të përgjithshëm për shkëmbimin e informacionit, si dhe një Internet Konfigurimi Kontrollit Board (ICCB), i kryesuar nga Clark. ICCB ishte një organ i ftesës për të ndihmuar në menaxhimin e Cerf aktivitetin zhvillim Internet.

Në vitin 1983, kur Barry LEINER mori përsipër menaxhimin e programit të kërkimit të internetit në DARPA, ai dhe Klark njohur që rritja e vazhdueshme e komunitetit Internet kërkuan një ristrukturim të mekanizmave koordinuese. The ICCB u shpërbë dhe në vend të tij një strukturë të Forcave Task u formua, secili përqendruar në një zonë të veçantë të teknologjisë (p.sh. routers, fund-te-fund protokolle, etj). Aktivitetet Internet Board (IAB) u formua nga karrige të Forcave të Task.

Kjo sigurisht ishte vetëm një rastësi që krerët e Forcave të Task ishin të njëjtët njerëz si të anëtarëve të ICCB vjetër, dhe Dave Clark vazhduan të veprojnë si karrige. Pas disa anëtarësimit ndryshon në IAB, Phill bruto u bë kryetar i një force revitalized Engineering Task Internet (IETF), në atë kohë vetëm një nga Task Force IAB. Siç e pamë më lart, nga 1985 ka pasur një rritje të madhe në anën e më praktik / inxhinieri të internetit. Kjo rritje ka rezultuar në një shpërthim në pjesëmarrjen në takimet e IETF, dhe Gross u detyrua për të krijuar themel të IETF në formën e grupeve të punës.

Kjo rritje u plotësua me një zgjerim të madh në komunitet. Nuk ishte DARPA vetmi lojtar i madh në financimin e internetit. Përveç NSFNet dhe SHBA të ndryshme dhe ndërkombëtare e qeverisë të financuara aktiviteteve, të interesit në sektorin komercial kishte filluar të rritet. Gjithashtu në vitin 1985, si dhe LEINER Kahn u largua DARPA dhe ka pasur një rënie të konsiderueshme në aktivitetin e internetit në DARPA. Si rezultat, IAB u la pa një sponsor kryesor dhe gjithnjë e mori mantelin e udhëheqjes.

Rritja vazhdoi, duke rezultuar në themel edhe më tej brenda dy IAB dhe IETF.Grupet e IETF kombinuara punës në fusha të caktuara, dhe drejtorët zonë. Një Internet Engineering Grupi Drejtues (IESG) u formua e Drejtorëve zonë. The IAB njohur rëndësinë në rritje të IETF, dhe ristrukturuar procesin e standardeve në mënyrë eksplicite njeh IESG si organ shqyrtues i madh për standardet. The IAB ristrukturuar gjithashtu në mënyrë që pjesa tjetër e Task Force (IETF tjetër se) janë të kombinuara në një Force Research Internet Task (TFN) kryesuar nga Postel, me task forcat e vjetër u quajt si grupe kërkimore.

Rritja në sektorin komercial solli me vete rritur shqetësimin në lidhje me standardet e procesit të vetë. Duke filluar në fillim të viteve 1980 dhe vazhdon sot e kësaj dite, interneti u rrit përtej rrënjëve para së saj kërkimore për të përfshirë edhe një komunitet të gjerë të përdoruesit dhe rrit aktivitetin tregtar. Vëmendje i është kushtuar rritur për të bërë procesin të hapur dhe të ndershme. Kjo e shoqëruar me një nevojë të njohur për mbështetjen e komunitetit të internetit çoi përfundimisht në formimin e Shoqërisë Internet në vitin 1991, nën kujdesin e Korporatës Kahn-së për Hulumtime Iniciativës Kombëtare (CNRI) dhe udhëheqjen e Cerf, pastaj me CNRI.

Në vitin 1992, një tjetër riorganizim u zhvillua. Në vitin 1992, Aktivitetet Internet Bordi u ri-organizuar dhe ri-quajtur Arkitekturë Internet Bordi vepron nën kujdesin e Shoqërisë internet. Një shumë "kolegëve" marrëdhënia është përcaktuar mes IAB ri dhe IESG, me IETF dhe IESG marrë një përgjegjësi më të madhe për miratimin e standardeve. Në fund të fundit, një marrëdhënie bashkëpunuese dhe reciprokisht mbështetëse u formua midis IAB, IETF dhe Shoqëria internet, me shoqërinë Internet marrë në si qëllim ofrimin e shërbimeve dhe masave tjera që do të lehtësonte punën e IETF.

Zhvillimi fundit dhe vendosja e përhapur e World Wide Web ka sjellë me vete një komunitet të ri, si shumica e njerëzve që punojnë në WWW nuk kanë menduar për veten si kryesisht hulumtuesit dhe zhvilluesit e rrjetit. Një organizatë e re koordinimi u formua, e World Wide Web Consortium (W3C). Udhëhequr fillimisht nga Laboratori MIT për Shkenca Kompjuterike nga Tim Berners-Lee (shpikësi i WWW) dhe Al Vezza, W3C ka marrë përgjegjësinë për të zhvilluar protokollet dhe standartet e ndryshme të lidhura me Web.

Kështu, nëpërmjet dy dekadave mbi të aktivitetit të internetit, ne kemi parë një evolucion të qëndrueshme të strukturave organizative të dizajnuara për të mbështetur dhe lehtësuar një komunitet gjithnjë në rritje të punës në bashkëpunim në çështjet e internetit.

Komercializimi i Teknologjisë

Komercializimi i internetit të përfshira jo vetëm në zhvillimin e shërbimeve konkurruese, rrjet privat, por edhe zhvillimin e produkteve komerciale zbatimin e teknologjisë së internetit. Në fillim të viteve 1980, dhjetra e shitësit janë inkorporuar TCP / IP në prodhimet e tyre, sepse ata panë blerësit për këtë qasje ndaj rrjeteve. Për fat të keq ata nuk kishin edhe informacionin e vërtetë në lidhje me mënyrën se si teknologji është menduar për të punuar dhe si konsumatorët e planifikuara në përdorimin e kësaj metode të rrjeteve. Shumë e panë atë si një telash add-në se duhej të ngjitur për në zgjidhjet e tyre të pronarit rrjeteve: SNA, DECNet, Netware, NetBIOS. DoD kishte mandatuar përdorimin e TCP / IP në shumë nga blerjet e saj, por dha pak ndihmë për shitësit në lidhje me se si për të ndërtuar të dobishme TCP / IP produkteve.

Në vitin 1985, duke njohur këtë mungesë të disponueshmërisë së informacionit dhe trajnimit të duhur, Dan Lynch në bashkëpunim me IAB organizohet për të mbajtur një seminar tre ditë për të gjithë shitësit që do të vijnë të mësuar rreth asaj se si TCP / IP ka punuar dhe çka ajo ende nuk mund të bëjë mirë. Folësit ardhur kryesisht nga komuniteti i kërkuesve DARPA i cili kishte dy këto protokolle zhvilluar dhe përdorur ato në ditë-për-ditë punë. Rreth 250 personelit shitësi erdhi për të dëgjuar 50 shpikësit dhe experimenters. Rezultatet ishin të papritura në të dy anët: shitësit ishin të habitur për të gjetur se shpikësit ishin aq të hapura në lidhje me mënyrën se si gjërat punuar (dhe çfarë ende nuk punojnë) dhe shpikësit ishin të kënaqur për të dëgjuar problemet e reja ata nuk e kishin konsideruar, por ishin u zbulua nga shitësit në këtë fushë. Kështu një dyanshëm Diskutimi u formua që ka zgjatur për më shumë se një dekadë.

Pas dy vjet e konferencave, tutorials, takime dhe seminare të projektimit, një ngjarje e veçantë që u organizua ftuar ato shitësit prodhimet e të cilit u zhvillua TCP / IP mjaft mirë që do të vijnë së bashku në një dhomë për tre ditë për të treguar off se sa mirë ata të gjithë kanë punuar së bashku dhe gjithashtu vrapoi në internet. Në shtator të vitit 1988 e parë tregtare Interop Shfaqja u lindur. 50 kompanitë bërë prerë. 5.000 inxhinierë nga organizata e konsumatorëve potencial erdhën për të parë nëse të gjithë e bëri punën siç ishte premtuar. Ajo e bëri. Pse?Sepse shitësit punuar jashtëzakonisht e vështirë për të siguruar që të gjithë produktet e interoperated me të gjitha produktet e tjera - edhe me ato të konkurrentëve të tyre. Tregojnë se tregtia Interop ka rritur së tepërmi që atëherë dhe sot ajo është mbajtur në 7 vende në mbarë botën çdo vit për një audiencë prej mbi 250.000 njerëz që vijnë për të mësuar se cilat produkte të punojnë me njëri-tjetrin në një mënyrë seamless, të mësojnë në lidhje me produktet e fundit, dhe për të diskutuar teknologjinë e fundit.

Paralelisht me përpjekjet e komercializimit që janë theksuar nga aktivitetet Interop, shitësit filluan të marrin pjesë në takime që janë mbajtur IETF 3 ose 4 herë në vit për të diskutuar ide të reja për zgjerimet e TCP / IP protokollit suite.Duke filluar me disa qindra të pranishmit disa kryesisht nga akademia dhe paguar nga qeveria, këto takime tani shpesh i tejkalojnë një mijë të pranishmit, kryesisht nga komuniteti shitësi dhe paguhet nga të pranishmit vetë. Kjo vetë-zgjedhur grup transformohet suite TCP / IP në një mënyrë reciprokisht të kooperativës. Arsyeja është aq e dobishme është se ajo është e përbërë nga të gjithë aktorët: studiues, përdoruesit përfundimtarë dhe shitësit.

Rrjeti menaxhimit ofron një shembull të bashkëveprim midis kërkimit dhe komuniteteve komerciale. Në fillim të internetit, theksi ishte në përcaktimin dhe zbatimin e protokolleve që arritura interpretim.

Si rrjeti më i madh u rrit, u bë e qartë se dikur ad hoc procedurat e përdorura për të menaxhuar rrjetin e nuk do shkallë. Konfigurimi manual i tabelave u zëvendësua nga algoritme shpërndara automatizuar, dhe mjetet më të mira janë hartuar për të izoluar gabimet. Në vitin 1987 ajo u bë e qartë se një protokoll ishte e nevojshme që do të lejojnë elementet e rrjetit, të tilla si routers, që do të menaxhohen nga distanca në një mënyrë uniforme. Disa protokolle për këtë qëllim janë propozuar, duke përfshirë Protokollin Simple Menaxhimi Rrjeti ose SNMP (projektuar, si emrin e saj do të sugjeroja, për thjeshtësi, dhe rrjedh nga një propozim më herët quajtur SGMP), HEMS (një dizajn më të ndërlikuar nga komuniteti i kërkuesve) dhe CMIP (nga bashkësia OSI). Një seri e takimit çoi në vendimet që HEMS do të tërhiqen si kandidat për standardizim, në mënyrë që të ndihmojë në zgjidhjen e pretendim, por që punojnë në të dy SNMP dhe CMIP do të shkojë përpara, me idenë se mund të jetë një SNMP më pranë zgjidhje afat-dhe CMIP një qasje afatgjate. Tregu mund të zgjidhni një të gjetur më të përshtatshme. SNMP tani është përdorur pothuajse universalisht për rrjetin e bazuar në menaxhim.

Në vitet e fundit, ne kemi parë një fazë të re të komercializimit. Fillimisht, përpjekjet komerciale përbëhet kryesisht shitësit ofruar produkte themelore rrjeteve dhe ofruesit e shërbimeve që ofrojnë lidhjes dhe shërbimet bazë të internetit. Interneti është bërë tani gati një "mall" shërbim, dhe shumë e vëmendjes të fundit ka qenë në përdorimin e kësaj infrastrukture informacionit global për mbështetje të shërbimeve të tjera komerciale. Kjo është përshpejtuar të jashtëzakonshme me miratimin e përhapur dhe të shpejtë të shfletuesit dhe World Wide Web teknologji, duke i lejuar përdoruesit qasje të lehtë në informatat lidhur në të gjithë globin. Produktet janë në dispozicion për të lehtësuar sigurimin e atij informacioni dhe shumë nga zhvillimet e fundit në teknologji kanë qenë qëllim ofrimin e shërbimeve gjithnjë e më të sofistikuara të informacionit në krye të komunikimit të të dhënave themelore të internetit.

Historia e Ardhmen

Më 24 tetor 1995, FNC njëzëri miratoi një rezolutë që përcakton internetin afat. Ky përkufizim është zhvilluar në konsultim me anëtarët e internetit dhe të drejtave të pronës intelektuale të komuniteteve. ZGJIDHJA: Këshilli Federal Networking (FNC) pranon se gjuha e mëposhtme pasqyron përkufizimin tonë të "internet" afat."Internet" i referohet sistemit global informativ që - (i) është i lidhur logjikisht së bashku nga një hapësirë ​​address globalisht unik bazuar ne Internet Protocol (IP) ose zgjerimet e mëvonshme / ndiqni-ons, (ii) është në gjendje të mbështesë communications përdorimin e Kontrollit të Transmisionit Protocol / Internet Protocol (TCP / IP) suite apo zgjerime e tij të mëvonshëm / Ndiqni-ons, dhe / ose IP-të pajtueshme protokollet dhe (iii) siguron, përdor ose e bën të arritshme, ose publikisht ose privatisht, nivel të lartë Shërbime layered mbi komunikimin dhe infrastrukturën përkatëse të përshkruara këtu.

Interneti ka ndryshuar shumë në këto dy dekada pasi ajo erdhi në ekzistencë. Ajo u ngjiz në epokën e kohës ndarjes, por ka mbijetuar në epokën e kompjuterëve personale, klient-server dhe peer-to-peer, informatikë dhe rrjetit kompjuterik. Ajo ishte projektuar para LAN ekzistuar, por ka vendosur që teknologjia e re të rrjetit, si dhe ATM më të fundit dhe kornizë kaloi shërbime. Ajo ishte parashikuar si mbështetur një gamë të funksioneve nga file sharing dhe hyrje të largët për ndarjen e burimeve dhe bashkëpunim, dhe ka pjellë postën elektronike dhe më shumë kohët e fundit World Wide Web. Por më e rëndësishme, ajo filloi si krijimin e një grupi të vogël të studiuesve të përkushtuar, dhe ka rritur të jetë një sukses komercial me miliarda dollarë të investimeve vjetore.

Njeriu nuk duhet të konkludojmë se interneti ka mbaruar tani ndryshon. Interneti, edhe pse një rrjet në emër dhe gjeografia, është një krijesë e kompjuterit jo, rrjeti tradicional i industrisë së telefonit ose të televizionit. Ajo do të, në të vërtetë ajo duhet, të vazhdojë të ndryshojë dhe të zhvillohet me shpejtësi e në industrinë e kompjuterëve në qoftë se ajo do të mbetet e rëndësishme. Ai tani është duke ndryshuar për të ofruar shërbime të reja të tilla si transporti në kohë reale, në mënyrë për të mbështetur, për shembull, audio dhe video streams.

Disponueshmëria e rrjeteve përhapur (p.sh., në internet) së bashku me informatikë të fuqishme të përballueshme dhe të komunikimit në formë portative (dmth, kompjutera laptop, me dy kalime pagers, PDAs, telefonat celulare), është bërë e mundur një paradigmë e re e informatikë nomade dhe komunikimit. Ky evolucion do të na sjellë aplikacione të reja - Telefoni Internet dhe, pak më tej, televizion në internet. Ajo është duke u zhvilluar për të lejuar format më të sofistikuara të çmimeve dhe rimëkëmbjen e kostos, një kërkesë ndoshta dhimbshme në këtë botë komerciale. Ajo është ndryshuar për të akomoduar ende brez tjetër të teknologjive të rrjetit themelor me karakteristika të ndryshme dhe kërkesat, p.sh. aksesi broadband banimi dhe satelitët. Mënyrat e reja të qasjes dhe format e reja të shërbimit do të pjellem aplikacione të reja, e cila nga ana do të përzënë evoluimin e mëtejshëm të rrjetit të vetë.

Pyetja më e ngutshme për të ardhmen e internetit nuk është se si teknologjia do të ndryshojë, por si proces i ndryshimit dhe evoluimin vetë do të menaxhohet. Si kjo letër përshkruan, arkitektura e internetit ka qenë gjithmonë e drejtuar nga një grup të designers, por forma e atij grupi ka ndryshuar numri i palëve të interesuara është rritur. Me suksesin e internetit ka ardhur një shtim të aktorëve - grupet e interesit tani me një ekonomike, si dhe një investim intelektual në rrjet.

Ne tani shohim, në debatet mbi kontrollin e hapësirës domain name dhe formën e adresave IP brezit të ardhshëm, një luftë për të gjetur strukturën tjetër shoqërore që do të udhëheqin në internet në të ardhmen. Forma e kësaj strukture do të jetë e vështirë për të gjetur, duke pasur parasysh numrin e madh të aktorëve të interesuar. Në të njëjtën kohë, industria lufton për të gjetur arsyet ekonomike për investime të mëdha të nevojshme për rritjen e ardhshme, për shembull për të përmirësuar qasjen banimi në një teknologji më të përshtatshme. Nëse Internet pengohet, nuk do të jetë, sepse ne nuk kemi për të, teknologji vizion, motivimit ose. Ajo do të jetë, sepse ne nuk mund të përcaktojë një drejtim dhe mars kolektive në të ardhmen.

Timeline
Timeline

Fusnotat

1 Ndoshta kjo është një ekzagjerim i bazuar në banesën e autorit të çojë në Silicon Valley.
2 Në një udhëtim të fundit në një librari Tokio, një prej autorëve të numëruara 14 revista të përkushtuar të gjuhës angleze në internet.
Një version i shkurtuar 3 të këtij neni paraqitet në çështjen 50 vjetorin e CACM, shkurt 97. Autorët do të doja të shpreh mirënjohjen e tyre për Andy Rosenbloom, Editor CACM lartë, për të dy nxitjen e shkrimit të këtij neni dhe asistencën e tij të paçmuar në redaktimi këtë dhe të dyja versionin e shkurtuar.
4 Avancuar Research Projects Agency (ARPA) ndryshoi emrin e saj për të avancuar Agjencia e Mbrojtjes Research Projects (DARPA) në vitin 1971, pastaj përsëri në ARPA në vitin 1993, dhe të kthehet në DARPA në vitin 1996. Ne i referohemi të gjithë për DARPA, emrin aktual.
5 Ajo ishte nga studimi RAND se thashetheme të rreme duke pretenduar se ka filluar ARPANET ishte e lidhur disi me ndërtimin e një rrjeti rezistente në luftë bërthamore. Kjo nuk ishte e vërtetë e ARPANET, vetëm palidhur studimi RAND në zë të sigurtë konsiderohet luftë bërthamore. Mirëpo, puna më vonë Internetting ka theksuar fuqinë dhe mbijetesën, duke përfshirë aftësinë për të përballuar humbjet e pjesë të mëdha të rrjeteve bazë.
6 përfshirë mes tjerash Vint Cerf, Steve Crocker, dhe Jon Postel. Bashkuar ato më vonë ishin David Crocker i cili ishte për të luajtur një rol të rëndësishëm në dokumentacionin e protokolleve postës elektronike, dhe Robert Braden, i cili zhvilloi NCP parë dhe pastaj për TCP mainframes IBM dhe gjithashtu ishte që të luajë një rol afatgjatë në ICCB dhe IAB.
7 Ky ishte botuar më pas si VG Cerf dhe RE Kahn, " një protokoll për të rrjetit pako interkoneksionit "Trans IEEE. Comm. Teknologjisë., Vol. COM-22, V 5, fq 627-641, maj 1974.
8 dëshira e shkëmbimi email, megjithatë, çoi në një nga librat e "Internet" e parë:% @ :: A Drejtoria e postës elektronike drejtuar dhe Rrjetet, nga Frey dhe Adams, në përkthim adresa email dhe përcjellja.
9 quajtur Fillimisht Federale Internet Research Komiteti Koordinues, FRICC. The FRICC u formua fillimisht për të koordinuar aktivitetet e rrjetit amerikane kërkimore në mbështetje të koordinimit ndërkombëtar të dhënë nga CCIRN.
10 çmontimin e ARPANET u përkujtua në përvjetorin e tij të 20 me një simpozium UCLA në vitin 1989.

Referencat

P. Baran, "Për Rrjetet Shpërndarë Communications", IEEE Trans. Comm.Sistemet, mars 1964.
VG Cerf dhe RE Kahn, "Një protokoll për ndërlidhjen e rrjetit pako", IEEE Trans.Comm. Teknologjisë., Vol. COM-22, V 5, fq 627-641, maj 1974.
S. Crocker, RFC001 software Host, prill-07-1969.
R. Kahn, Parimet e komunikimit për sistemet operative. Memorandumi i brendshëm BBN, janar 1972.
Procedura e çështjes, IEEE Special për rrjetet e komunikimit Packet, Vëllimi 66, Nr 11, nëntor 1978. (Redaktor Vizitor: Robert Kahn, redaktorët shok ftuar: Keith Uncapher dhe Harry van Pemë)
L. Kleinrock, "Rrjedha e informacionit në Nets Komunikimit të mëdha", Raporti i Progresit RLE Tremujor, korrik 1961.
L. Kleinrock, Komunikimi Nets: Flow Stochastic Mesazh dhe Vonesë, McGraw-Hill (New York), 1964.
L. Kleinrock, Sisteme Queueing: Vol II, Aplikacione kompjuterike, John Wiley and Sons (New York), 1976
JCR Licklider & W. Clark, "On-Line Kompjuterike Man Komunikimi", gusht 1962.
L. Roberts & T. Merrill, "Drejt një rrjet të Bashkëpunimit Time-shared Kompjuter", Fall AFIPS Conf., Tetor 1966.
L. Roberts, "Rrjetat kompjuterike shumëfishta dhe Komunikimit Intercomputer", ACM Conf. Gatlinburg, tetor 1967.

Autorët

Barry M. LEINER ishte Drejtor i Institutit për Hulumtime të Avancuara Shkencave Kompjuterike . Ai vdiq në prill të vitit 2003. Vinton Cerf G. është Vice President dhe Ungjillori shefi Internet Google . David D. Clark është shkencëtar i lartë Hulumtime në Laboratorin MIT për Computer Science . Robert E. Kahn është Presidenti i Korporatës për Kërkime Iniciativa Kombëtare . Leonard Kleinrockështë Profesor i Shkencave Kompjuterike në Universitetin e Kalifornisë, Los Anxhelos , dhe është Kryetar dhe Themelues i Nomadix . Daniel C. Lynch është një themelues i CyberCash Inc . dhe tregojnë tregtisë Interop rrjeteve dhe konferenca. Jon Postel shërbyer si Drejtori i Divizionit të rrjeteve kompjuterike tëInstitutit të Shkencave Informacionit në Universitetin e Kalifornisë Jugore deri në vdekjen e tij parakohshëm 16 tetor 1998. Dr Lawrence G. Roberts është CEO, Presidenti, dhe Kryetari i Anagran, Inc . Stephen Wolff është CTO i Internet2 .

 

28 Responses to “Home”